Desszertverseny
Centrum Süti-Kupa 2019
A Szolnoki Szakképzési Centrum munkatársai, pedagógusok és nem pedagógusok
álmodják meg a legszebb, legfinomabb cukrászati terméket,
amely méltán viselheti magán a
Centrum édes/sós süteménye címet.
2019. december 17-én rendeztük meg első desszertversenyünket a Szolnoki Szakképzési Centrumban. A pályázóink csodálatos édes és sós süteményekkel érkeztek a különböző kategóriákban. A Centrum vezetése és felkérésükre Jakobiczné Pályi Hajnalka, a Szolnoki SZC Sipon Orbán tagintézményének nyugalazott pedagógusa alkotta a zsűrit.
A zsűrinek nem volt könnyű dolga. Küllem, íz és recept alapján döntöttek a különböző kategóriákban.
Helyezések:
„A/1” kategória édes sütemény
1. helyezett: Csipkebogyós tökmagolajos torta; Készítette: Jegesi Jácint
2. helyezett: Centrum Kosár; Készítette: Csizmás Antalné
„A/2” kategória édes sütemény amatőr résztvevők indulásával.
1. helyezett: Szilvás-grillázs csokoládétorta; Készítette: Sasné Nagy Zsuzsanna
2. helyezett: Gyümölcsös csodatorta sós karamellel; Készítette: Bódiné Bagi Éva
3. helyezett: Sós karamellás macaron; Készítette: Csillag-Székely Szilvia
„B/1” kategória reform sütemények, amelyek élvezeti értéke megegyezik a hagyományos édes süteményekével, azonban a készítés során figyelembe veszik a korszerű táplálkozás irányvonalait, valamint kedveznek a különböző ételallergiában szenvedőknek is.
1. helyezett: Madárlátta szilvás szelet; Készítette: Csizmás Antalné
2. helyezett: Reform almás-mákos szelet; Készítette: Jegesi Jácint
„C/1” kategória sós, apró sütemények, sörkorcsolyák, pogácsák, ropogtatni valók, töltött vagy töltetlen formában, hagyományos vagy modern köntösben.
1. helyezett: Szerencse kagyló; Készítette: Csizmás Antalné
CENTRUM SÜTEMÉNYE DÍJ
A Centrum kosár, melyet Csizmás Antalné készített el. Színeiben visszaadja a Szolnoki Szakképzési Centrum kék-sárga színeit, az íze és megjelenése pedig kiválóan alkalmas, hogy centrumunkat jelképezze.
Kedves Kollégák!
A Szolnoki Szakképzési Centrum meghirdeti a Centrum Süteménye elnevezésű szakmai versenyét, azzal a céllal, hogy a tagintézmények és a központ dolgozói, szakemberei nemes versengésben alkossák meg azt az édes és/vagy sós süteményt, mely a zsűri véleménye alapján ízében, megjelenésében a leginkább megfelel a pályázati kiírásban foglaltaknak és méltán viselheti a „Centrum Süteménye” címet.
Versenykiírás
A kiíró: Szolnoki Szakképzési Centrum
Időpont: 2019. december 18. 13.00 óra
Pályázók köre:
A Szolnoki Szakképzési Centrum dolgozói. A versenyfeladatok két szintre kerültek kiírásra:
- szint vendéglátóipari szakképzettséggel és gyakorlattal rendelkezők részére, szakács, cukrász, stb.
- szint amatőr konyhatündérek, akik eddig csak otthon, kedvtelésből, a család örömére alkottak
Nevezés
A versenyre a melléklet jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet szíveskedjenek visszaküldeni a halapi.sara@szolmusz.hu email címre legkésőbb 2019. december 06-ig.
Nevezési díj nincs.
Helyszín
A termékek kiállításának helyszíne: Szolnoki Szakképzési Centrum, Baross Gábor út 37/A Tanácskozó
Versenyfeladatok
„A/1” kategória édes sütemény, olyan cukrászati termék, amely egyaránt magán hordozza a modern cukrászati irányzatok és a magyar tradicionális cukrászat jellemzőit. A termékek elkészítéséhez a hazai alapanyagok felhasználása kerüljön előtérbe, alkalmas legyen tömegelőállításra, mégis legyen egyedi. A bemutató termékek súlya 30-50gr/db legyen.
„A/2” kategória édes sütemény amatőr résztvevők indulásával.
„B/1” kategória reform sütemények, amelyek élvezeti értéke megegyezik a hagyományos édes süteményekével, azonban a készítés során figyelembe veszik a korszerű táplálkozás irányvonalait, valamint kedveznek a különböző ételallergiában szenvedőknek is.
„B/2” kategória reform sütemények amatőr résztvevők indulásával.
„C/1” kategória sós, apró sütemények, sörkorcsolyák, pogácsák, ropogtatni valók, töltött vagy töltetlen formában, hagyományos vagy modern köntösben.
„C/2” kategória sós, apró sütemények amatőr résztvevők indulásával.
A versenymunkák mennyisége:
- Édes sütemények esetében min. 24 cm-es tortaforma vagy kb. 36 x 21,5 cm-es tepsi méretben
- Sós sütemények esetében méretei alapján min. 20-40 db