Oldal kiválasztása

Desszertverseny

Centrum Süti-Kupa 2019

A Szolnoki Szakképzési Centrum munkatársai, pedagógusok és nem pedagógusok

álmodják meg a legszebb, legfinomabb cukrászati terméket,

amely méltán viselheti magán a

Centrum édes/sós süteménye címet.

2019. december 17-én rendeztük meg első desszertversenyünket a Szolnoki Szakképzési Centrumban. A pályázóink csodálatos édes és sós süteményekkel érkeztek a különböző kategóriákban. A Centrum vezetése és felkérésükre  Jakobiczné Pályi Hajnalka, a Szolnoki SZC Sipon Orbán tagintézményének nyugalazott pedagógusa alkotta a zsűrit.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga. Küllem, íz és recept alapján döntöttek a különböző kategóriákban.

Helyezések:

„A/1” kategória édes sütemény

1. helyezett: Csipkebogyós tökmagolajos torta; Készítette: Jegesi Jácint

2. helyezett: Centrum Kosár; Készítette: Csizmás Antalné

„A/2” kategória édes sütemény amatőr résztvevők indulásával.

1. helyezett: Szilvás-grillázs csokoládétorta; Készítette: Sasné Nagy Zsuzsanna

2. helyezett: Gyümölcsös csodatorta sós karamellel; Készítette: Bódiné Bagi Éva

3. helyezett: Sós karamellás macaron; Készítette: Csillag-Székely Szilvia

„B/1” kategória reform sütemények, amelyek élvezeti értéke  megegyezik a hagyományos édes süteményekével, azonban a készítés során figyelembe veszik a korszerű táplálkozás irányvonalait, valamint kedveznek a különböző ételallergiában szenvedőknek is.

1. helyezett: Madárlátta szilvás szelet; Készítette: Csizmás Antalné

2. helyezett: Reform almás-mákos szelet; Készítette: Jegesi Jácint

„C/1” kategória sós, apró sütemények, sörkorcsolyák, pogácsák, ropogtatni valók,  töltött vagy töltetlen formában, hagyományos vagy modern köntösben.

 1. helyezett: Szerencse kagyló; Készítette: Csizmás Antalné

CENTRUM SÜTEMÉNYE DÍJ

A Centrum kosár, melyet Csizmás Antalné készített el. Színeiben visszaadja a Szolnoki Szakképzési Centrum kék-sárga színeit, az íze és megjelenése pedig kiválóan alkalmas, hogy centrumunkat jelképezze. 

 

Kedves Kollégák!

A Szolnoki Szakképzési Centrum meghirdeti a Centrum Süteménye elnevezésű szakmai versenyét, azzal a céllal, hogy a tagintézmények és a központ dolgozói, szakemberei nemes versengésben alkossák meg azt az édes és/vagy sós süteményt, mely a zsűri véleménye alapján ízében, megjelenésében a leginkább megfelel a pályázati kiírásban foglaltaknak és méltán viselheti a „Centrum Süteménye” címet.

 

 

Versenykiírás

A kiíró: Szolnoki Szakképzési Centrum

Időpont: 2019. december 18. 13.00 óra

Pályázók köre:

A Szolnoki Szakképzési Centrum dolgozói. A versenyfeladatok két szintre kerültek kiírásra:

  • szint vendéglátóipari szakképzettséggel és gyakorlattal rendelkezők részére, szakács, cukrász, stb.
  • szint amatőr konyhatündérek, akik eddig csak otthon, kedvtelésből, a család örömére alkottak

Nevezés

A versenyre a melléklet jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet szíveskedjenek visszaküldeni a halapi.sara@szolmusz.hu email címre legkésőbb 2019. december 06-ig.

Nevezési díj nincs.

Helyszín

A termékek kiállításának helyszíne: Szolnoki Szakképzési Centrum, Baross Gábor  út 37/A  Tanácskozó

Versenyfeladatok

„A/1” kategória édes sütemény, olyan cukrászati termék, amely egyaránt magán hordozza a modern cukrászati irányzatok és a magyar tradicionális cukrászat jellemzőit. A termékek elkészítéséhez a hazai alapanyagok felhasználása kerüljön előtérbe, alkalmas legyen tömegelőállításra, mégis legyen egyedi.  A bemutató termékek súlya 30-50gr/db legyen.

„A/2” kategória édes sütemény amatőr résztvevők indulásával.

„B/1” kategória reform sütemények, amelyek élvezeti értéke  megegyezik a hagyományos édes süteményekével, azonban a készítés során figyelembe veszik a korszerű táplálkozás irányvonalait, valamint kedveznek a különböző ételallergiában szenvedőknek is.

„B/2” kategória reform sütemények amatőr résztvevők indulásával.

„C/1” kategória sós, apró sütemények, sörkorcsolyák, pogácsák, ropogtatni valók,  töltött vagy töltetlen formában, hagyományos vagy modern köntösben.

„C/2” kategória sós, apró sütemények amatőr résztvevők indulásával.

A versenymunkák mennyisége:

  • Édes sütemények esetében min. 24 cm-es tortaforma vagy kb. 36 x 21,5 cm-es tepsi méretben
  • Sós sütemények esetében méretei alapján min. 20-40 db